Minisim

Simskola för de allra yngsta delfinerna 2-4 årManeten


Sannabadet

8 lektioner

995 kr


Kursstart 1

Startdatum: 12/6

12/6-19/6

Bassäng: Lilla bassängen 27-28 grader


Tid: 9.30-10.00

Instruktör: Ebba


Information om kursen Maneten


* Förkunskaper: Nybörjarkurs för barn mellan 2-4 år, inga förkunskaper krävs.


Mål: Maneten är en grundkurs för barn som är 2-4 år gamla, i Maneten är målet att skapa en grundtrygghet i vattnet och att lära sig viktiga färdigheter inom vattensäkerhet för att öka säkerheten i och kring vatten.

I kursen övar vi på hur man bubblar i vattnet, sparkar och gräver med armarna. Vi lär oss slappna av i vattnet genom att flyta med stöd av en vuxen och simma kortare sträckor i vattnet genom crawl.


Målet i kursen är att lära sig simma, hålla andan, bubbla och sparka.


Syfte: Skapa en grundtrygghet i vattnet, lära sig bubbla i vattnet i stället för att svälja vatten och ta sig fram i vattnet.


Nästa nivå är: Blåsfisken eller Bläckfisken


2 föräldrar får vara med i vattnet på Sannabadet

Bläckfisken


Sannabadet

8 lektioner

995 kr


Kursstart 

Mejla oss för mer information om nästa kurs!


Information om kursen Bläckfisken


* Förkunskaper: Kunna simma självständigt en kortare sträcka under vattnet samt kunna hålla andan via hopp från kant alternativt väldigt vattenvan och inte rädd för att vara under vattnet.


* Mål: I Bläckfisken fokuserar vi på att utveckla självständigheten i vattnet både med och utan simhjälpmedel. Vi fortsätta arbeta med att kunna flyta kortare stunder i vattnet med stöd och att vända självständigt från rygg till mage.

För att ta sig fram i vattnet behöver man ha ett korrekt simläge samt fina bensparkar och det jobbar vi extra med i Bläckfisken på ett lekfullt och roligt sätt.


Målet är att kunna simma 1,5 m självständigt och 5 m med ett simhjälpmedel.


* Syfte: Lära sig att vara mer självständig i vattnet, vattensäkerhet och att ta sig fram själv med och utan simhjälpmedel kortare sträckor.


Nästa nivå heter Pingvinen


2 föräldrar får vara med i vattnet på Sannabadet


Vi erbjuder våra kunder babysimbyxor för (175 kr).
OBS: Barn som ej är blöjfria både dag och natt ska ha en babysimbyxa på sig när de simmar, ej blöja.


Barn som står/går ska ha halksockor på sig för att inte halka på det våta golvet, dessa kan ni förbeställa hos oss (37 kr).

Pingvinen


Sannabadet

8 lektioner

995 kr


Kursstart 1Information om kursen Pingvinen


* Förkunskaper: Kunna simma 1,5 m under vattnet via sparkar, bubblor och armar. 


* Mål: I Pingvinen fokuserar vi på att öka sträckan och självständigheten i vattnet både med och utan simhjälpmedel. Vi tränar på att flyta lite längre stunder i vattnet och vända själv till mageläge från ryggläge utan hjälp.


För att ta sig fram lättare i vattnet behöver man ett korrekt simläge, men också bubbla och använda sina armar genom att gräva i vattnet, detta tränar vi på i denna kurs på ett lekfullt och roligt sätt.


Målet är att kunna simma självständigt 3 m och 10 m med simhjälpmedel.


*Syfte: Lära sig att använda både ben, armar och kontrollera sin andning i vattnet för att kunna ta sig fram längre sträckor med och utan simhjälpmedel.


Nästa nivå heter Sköldpaddan


1 förälder ska vara med i vattnet